Най-нови страшни данни за COVID-19 в Европа – превърна се в световна морга

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Вижте също някои от интересните ни предложения, натиснете на тях за повече информация:

Д-р Ханс Клюге, директор на Световната здравна организация (СЗО) за Европа, обяви, че 60 процента от заразените и 70 процента от починалите от новия коронавирус (COVID-19) по света са в Европа, съобщава “Дейли Телеграф”. По думите му за малко повече от седмица броят на заразените и починалите в Европа се е утроил.

Особено висок е темпът на нарастване в Испания, Франция, Германия и Швейцария. “Над 220 000 заразени и 11 987 починали, свързани с COVID-19 (в Европа). Това означава, че в целия свят приблизително 6 от 10 заразени и 7 от 10 жертви са в Европа”, изтъкна д-р Клюге. “Докато говорим, броят на заразените надхвърли 400 000 души. От наличните информации знаем също, че една на всяка десет инфекции са на здравни работници, а много повече са в карантина, което само по себе си засяга способността за реакция”, подчерта още той.

Той настоя всички да предприемат действия, за да бъдат защитени “тези смели личности по възможно най-добрия начин”. “Макар че положението остава много сериозно, ние започваме да виждаме някои окуражаващи знаци, че Италия отбеляза малко по-нисък темп на нарастване – макар че все още е твърде рано да се каже, че пандемията е достигнала пика си в тази страна”, коментира д-р Клюге.

Той настоя да останем оптимисти и физически и психически здрави, като това ще бъде ключово да преодолеем предизвикателството обединени.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

Вижте също някои от интересните ни предложения, натиснете на тях за повече информация:

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!